The Mit Chit House

Hi Everyone!

Since the pandemic started and we were forced to stay indoors more often than not, I have become more aware of open spaces, green space and natural light. In Montreal we are now back in lockdown, so naturally today’s featured project has many areas that I am currently missing in my life right now. It also checks off all of the boxes of projects that I am currently loving!

Located in Bangkok Thailand, The Mid Chit house by Looklen Architects features four different courtyards that extend beyond the double height interiors of the home.

The Mid Chit house is a new residence the is connected to an existing family home that is connected by an upped level enclosed bridge. Mid Chit means “close together” and it a beautiful example on the balance between private spaces and more public ones that invite the outdoors inside via courtyards.

Strategically placed skylights and windows allow daylight into the heart of the home, while natural materials and light colours give the home a natural airy feel.

The home is three levels entered around an open living and dining area that encourages interaction and openness within this family home.

The private level on the third floor houses the bedrooms that allow the residents privacy within their own personal space.

Light, airy and open while still allowing it’s residents privacy, Looklen Architects has done a wonderful job renovating a preexisting home to suit modern day. What are your thoughts on this stunning home? Let me know in the comments below.

Thank you for stopping by Stylishly Zen today, I hope that you have a beautiful day! XXS

All images via http://www.dwell.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s